Geven Geeft Vreugde  
line decor
        Mensen helpen meer te investeren in Gods koninkrijk door maximaal gebruik te maken van, aan geven verbonden, belastingvoordelen
line decor
 
 
 
 

 
 
Wie is Arend Jan Zwart?


Privé situatie

Arend Jan Zwart is geboren in Rotterdam in 1957. In Rotterdam heeft hij zowel de lagere school als de HAVO en HEAO bezocht en afgerond. In 1980 is hij getrouwd met Jacqueline, samen hebben ze vijf kinderen waarvan er een nog thuis woont. Sinds oktober 2006 genieten ze ook van het grootouderschap.

Deskundigheid

Arend Jan Zwart heeft 12 jaar bij KPMG gewerkt waarvan de laatste jaren als Senior Accountant Medewerker. Daarna is hij 16 jaar verantwoordelijk geweest voor de financiën bij de Evangelische Omroep waarvan vele jaren als Bedrijfs-Controller.
Arend Jan Zwart heeft veel ervaring met schenkingen zowel als donateur als fondsenwerver. Jarenlang heeft hij vele testamenten gelezen, omdat hij uit hoofde van zijn functie bij de afwikkeling hiervan betrokken was. Hij heeft aanvullend een cursus erfrecht/successierecht gevolgd.
Als penningmeester heeft hij regelmatig de verantwoordelijkheid gedragen voor het realiseren van de fondswerfdoelstelling. Rondom donaties/schenkingen heeft hij veel contact gehad met notarissen, in het bijzonder op het gebied van de oprichting van stichtingen en het geven via periodieke schenkingen.
Voor diverse organisaties waarbij hij betrokken was heeft hij de ANBI status bij de belasting dienst aangevraagd, zowel als de in het kader van deze aanvraag vereiste beleidsplannen opgesteld.

Curriculum Vitae

klik hier om het Curriculum Vitae van Arend Jan Zwart in pdf formaat te downloaden.